OD 21. DO 24. STUDENOG

Marko Tolja domaćin Festivala o pravima djece

Riječki glazbenik Marko Tolja bit će službeni domaćin Festivala o pravima djece koji se održava u Rijeci od 21. do 24. studenoga ove godine, uz druge hrvatske gradove koji će ugostiti projekcije filmova djece i mladih

Radi se o prvom inkluzivnom festivalu u Hrvatskoj jer je cjelokupni filmski program prilagođen za djecu i odrasle s teškoćama vida ili sluha. Marko Tolja pridružio se ekipi poznatih hrvatskih glumaca koji ovih dana završavaju prilagodbu filmova za slijepe i slabovidne osobe - Goran Grgiću, Ankici Dobrić, Damiru Markovini i Kristini Krepeli.

'Drago mi je što ću sudjelovati u ovom velikom poduhvatu za djecu, posebice za djecu za koju svi skupa trebamo napraviti puno više jer svi imamo pravo na umjetnost' izjavio je pjevač prilikom uručivanja službenog plakata Festivala.

Festival će u trajanju od četiri dana, 21.-24. studenoga u prostorima Art-kina Croatia u Rijeci te kino dvoranama Blitz Cinestar u Osijeku, Rijeci, Splitu, Šibeniku, Zadru i Zagrebu predstaviti jedinstveni izbor od 30 filmova djece, mladih te odraslih autora. Filmski program je obilježen raznolikošću filmskih vrsta, žanrova i stilova među kojima će se naći animirani, dokumentarni i igrani filmovi iz Kine, Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Moldavije, Njemačke, Danske Slovenije, Finske, Srbije, Irske, Nizozemske, Poljske, Gruzije i Grčke.

Pod sloganom 'Svi bi u kino' festival će predstaviti filmove djece i mladih te pet hrvatskih premijera odraslih autora iz inozemstva koji progovaraju o različitim dječjim pravima – od sudjelovanja i stvaralaštva do prava na igru i uvažavanje različitosti.

Program Festivala dostupan je na stranicama www.festivalopravimadjece.org.
čestitke
Čuvari djetinjstva
Unicef webshop